gemarineerde vis met roerbak groenten

Gemarineerde witvis met roerbak groenten

Een lekker stukje visfilet kun je nog lekkerder maken door het een uurtje te marineren in… yoghurt! Ik heb er een soort van tandoori marinade van gemaakt maar varieer gerust met andere kruiden. Ongeveer de helftĀ van de kruiden yoghurt is gebruikt als marinade, van de rest heb ik een sausje gemaakt. Valt in de categorie gezond, licht verteerbaar maar vooral erg lekker šŸ˜‰ Voor 2 personen:

Ingrediƫnten:

 • 3 flinke eetlp Griekse yoghurt
 • 1 theelp djinten (komijn)
 • 1 theelp kaneel
 • 1 theelp koenjit (kurkuma)
 • 1 theelp zoet paprikapoeder
 • 1 theelp pittig paprikapoeder
 • 1 theelp chiliflakes
 • 2 visfilets (kabeljauw, schol, koolvis, pangasius)
 • 1 flinke winterwortel
 • 4 bosuitjes
 • 1 (rode) ui
 • 1 teentje knoflook (geperst)
 • scheutje olijfolie

Als je diepvries vis gebruikt zorg dan dat deze goed ontdooid is. Spoel de vis even onder koud water af en dep droog met wat keukenpapier.

Schep de Griekse yoghurt in een schaaltje en roer even los.
Verwarm 1 eetlp olie in een koekenpan en doe daar de kruiden in. Zet het vuur op klein en laat de kruiden heel zachtjes bakken. Af en toe doorroeren, als de kruiden beginnen te geuren mag ‘t vuur uit.
Laat even afkoelen en meng de kruiden door de yoghurt.

Neem een ovenschaal waar de vis langs elkaar in kan liggen. Verdeel 1 eetlp yoghurt marinade over de bodem van de schaal. Leg de vis erop en smeer nog 1 lepel marinade over de filets. Dek af met huishoudfolie en zet (samen met het restant van de marinade) minimaal 1 uur in de koelkast.

Schrab ondertussen de winterwortel en snijd die dan in plakjes van 1/2 cm. Kook de wortelĀ beetgaar (ongeveer 5 minuten) in water met ‘n snufje zout. Spoel af met koud water en zet even weg.
Snijd de bosuitjes in ringen en de ui mag grof gesnipperd.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de ovenschaal met de vis in het midden van de oven en bak die ongeveer 15 minuten. Ik zet daarna de grillfunctie van mijn oven nog een paar minuten aan voor een krokant korstje.

Doe een scheutje olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en de wortel. Als dit bijna klaar is gaan de bosuitjes er nog even bij.

Het restje van de marinade (dit wordt je sausje) warm je terwijl je blijft roeren alleen maar even op. Pas op, niet laten koken anders gaat je sausje schiften. Wij hebben er witte rijst bij gegeten maar noodles of een gebakken aardappeltje is ook lekker šŸ™‚Ā  Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *