Thaise courgettesoep

Thaise courgettesoep

Op een prachtig zonnige dag bracht collega Ria een mega courgette uit haar groentetuin voor me mee en kreeg ik van Evelyn een nieuw recept van een Thaise courgettesoep ūüėÄ En dan ga ik aan¬†de slag met een recept met heel veel pepertjes. En¬†knoflook. Nou wij houden best van pittig maar dit was voor ons toch net wat too much. En eerlijk gezegd vind ik dat dan eigenlijk weer erg leuk want dan ga ik knutselen in de keuken ūüėĬ†Het resultaat? Een keuken die heerlijk ruikt naar allerlei kruiden √®n ongeveer 2 liter overheerlijke lekker pittige Thaise courgettesoep!

Ingredi√ęnten:

 • 1 hele grote courgette
  of 4 kleine uit de winkel
 • 3 rode uien
 • 5 teentjes knoflook
 • 2 flinke eetlp (ong.100 gram) Thaise groene currypasta
 • 400 ml kokosmelk
 • 1 lt warme vis- of groentebouillon
 • 2 eetlp gedroogd korianderblad
 • 1/2 theelp gedroogde chiliflakes (molentje)
 • 2 eetlp vissaus
 • scheutje zonnebloemolie
 • ong. 18 grote (diepvries)garnalen
 • vers gemalen peper en zout

Was de courgette. Trek met een spiraalsnijder (of een kaasschaaf en scherp mes) wat sliertjes voor garnering. Snij de rest van de courgette in blokjes. Snij de ui en de knoflook grof.

Verwarm in een hoge soeppan de olie en fruit hier de ui en de knoflook een paar minuutjes in. Doe de groene currypasta erbij en laat die 1 minuutje zachtjes mee bakken. Nu mag de courgette in de pan. Laat die op laag vuur 10 minuten meebakken. De courgette mag niet bruin worden dus regelmatig omscheppen.

Doe ongeveer de helft van de bouillon bij de courgette en breng die aan de kook. Laat de soep 10 minuutjes doorkoken en pureer de soep dan in een blender of met een staafmixer. Schenk nu de rest van de bouillon bij de soep en breng die opnieuw aan de kook. Houdt 50 ml kokosmelk achter en doe de rest samen met de vissaus, chili flakes en het korianderblad in de soep. Laat nog een kleine 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Proef.. breng eventueel op smaak met versgemalen peper en wat zout.

Leg de courgette reepjes 2 minuten in warm water. Marineer de garnalen 10 minuutjes in wat chili olie. Rijg ze aan een spiesje en bak ze kort.  Schep de soep in een kommetje, garneer met de courgetti, de garnalen en wat druppels kokosmelk. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *