ijskoffie 1

Ijskoffie

Ik ben een echte koffie leut! Of het nu warm of koud weer is ik drink eigenlijk altijd koffie. Maar nu was het met 37 graden wel extreem warm in Liempde! De perfecte dag dus voor een ice coffee. Maar dan wel een lekker romige šŸ˜€ voor 1 glas:

Ingrediƫnten:

  • 1 kopje espresso
  • 2 bolletjes roomijs
  • 2 ijsklontjes
  • scheutje karamelsiroop
  • slagroom
  • 1 stroopwafel

Zet 1 kopje espresso (schepje suiker erin als je van zoet houdt) en laat dat helemaal afkoelen. Doe de ijsklontjes in een zipplockzakje. Vouw een theedoek 3 dubbel en leg daar ‘t zakjeĀ op. Vouw de theedoek dicht en mep met een hamer de ijsklontjes fijn. Voila, crushed ice!

Snij koekrepen van het midden van de stroopwafel om zo in het glas te zetten. (De zijkanten mag je gelijk opsnoepen šŸ˜‰ )

ijskoffie 2En dan doe je het roomijs,Ā  ‘t crushed ice en de espresso in je blender en mixen maar! 1/2 minuutje is genoeg.Ā Schenk over in een glas. Mopje slagroom erop, daar een scheutje karamelsiroop over en, voor de gezelligheid, nog wat chocolade bolletjes en stukjes salted caramel. Zet de repen stroopwafel erlangs en dan met je ogen dicht opsnoepen šŸ˜€ Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *