salade caprese 5

Salade Caprese

Je kent ze vast wel, van die spiesjes met ‘n 1/2 snoeptomaatje, bolletje mozzarella, blaadje basilicum en weer 1/2 snoeptomaatje. Doen ‘t altijd goed op een feestje 😀 In plaats van spiesjes heb ik dit keer een salade gemaakt. Serveer deze Salade Caprese in een mooie grote schaal of geef de salade in kleine schaaltjes als voorgerechtje bij een Italiaans etentje. Voor 4 pers:
Ingrediënten:

  • 75 gram sla naar keuzesalade caprese 2
  • flinke hand verse spinazie
  • 12 snoeptomaatjes
  • 12 mozzarella balletjes (of 1 bol)
  • 2 eetlp groene pesto
  • 3 eetlp olijfolie
  • vers gemalen zwarte pepersalade caprese 3
  • 1 eetlp balsamico creme (of azijn)
  • pijnboompitjes
  • basilicum blaadjes

Meng in een kommetje de pesto met de olijfolie en maal er wat peper over. Hussel de spinazie de sla door elkaar. Sprenkel daar de helft van de pesto-olie over en schep de salade om.
Halveer de snoeptomaatjes en leg ze samen met de mozzarella op de salade. Maal er nog 1 keer wat peper over. Druppel vlak voor je de salade serveert de balsamico crème en de rest van de pesto-olie erover. Bestrooi tot slot met de (geroosterde) pijnboompitjes en wat fijngesneden basilicum blaadjes.
Eet smakelijk!
salade caprese 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *