garnalen in chili knoflook olie

Garnalen in chili-knoflook olie

Tapaz gerechtje waar je je vingers bij aflikt…

Ingrediënten:

  • 250 gram grote garnalen
  • 50 ml olijfolie
  • 2 flinke teentjes knoflook
  • 1 theelp gedroogde tijm
  • 1 theelp chili peper (uit zo’n molentje)
  • vers gemalen zwarte peper
  • grof zeezout

Ik neem altijd van die grote garnalen uit  het diepvriesvak. Die zijn al gepeld en schoongemaakt dus das makkelijk. Laat de garnalen in de koelkast ontdooien. Spoel ze daarna af met koud water en dep ze ongeveer droog met wat keukenpapier.
Meng ondertussen in een schaaltje olijfolie met de chili-peper, tijm en de uitgeperste knoflook. Maal er nog wat zwarte peper en zeezout over. Laat de garnalen hier minimaal 1 uur in marineren. Hoe langer ze erin liggen hoe pittiger ze worden 😀

Warm de oven voor op 220 graden. Leg de garnalen met een beetje van de olie in een ovenschaaltje. Bak ze in het midden van je oven (mag ook een paar minuutjes in de koekenpan hoor) tot ze mooi roze en bijna gaar zijn. Hoelang? Dat ligt aan de grootte, wss ergens tussen 5 à 7 minuutjes.  Doe dan de rest van de olie bij de garnalen en warm die nog 1 minuutje mee. Je kunt deze pittige garnalen zowel warm als koud eten. Eet smakelijk!
Surinaamse bami met garnalen
Tip: Eet deze garnalen (met wat van de olie) ook eens bij Surinaamse bami! Of als voorgerechtje: druppel wat van de warme olie op ‘n stokbroodje, leg daar 2 (of 3 😉 ) garnalen op en maal er nog wat peper en zout over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *