salade met gerookte makreel

Salade van veldsla en gerookte makreel

Simpeler dan dit gaat het niet worden šŸ˜‰ De veldsla kun je gewoonĀ in de supermarkt kopen, gewassen en wel! Vaak hebben ze daar ook gerookte makreel.Ā  Erg lekker en, niet onbelangrijk, je krijgt ineens flink wat gezonde vetten binnen šŸ˜€ Wij houden wel van een beetje pit dus heb ik dit keer gerookte makreelfilet met zwarte peper bij de visboer gekocht. Maak een grote schaal (strooi er eventueel nog wat knoflook croutons over) of maak er 4 voorgerechtjes van:

Ingrediƫnten:

  • 1 zak veldsla (75 gram)
  • ong. 200 gram gerookte makreel
  • 12 snoeptomaatjes
  • 2 eetlp (Griekse) yoghurt
  • 2 eetlp mayonaise
  • 1 eetlp citroensap
  • klein scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • rasp van 1/2 citroen

Meng in een kommetje de yoghurt met de mayo, olijfolie en ‘t citroensap. Breng op smaak met wat zwarte peper. De yoghurtsaus blijft een beetje fris/zuur, past prima bij het rokerige van de makreel.

Was de tomaatjes en snijd ze doormidden. Doe de salade in een schaaltje, stukjes gerookte makreel en tomaatjes er bovenop. Hier en daar nog een druppie van de yoghurtsaus en strooi er voor de gezelligheid nog wat citroenrasp over! Eet smakelijk!

TipĀ voor deĀ lunch: besmeer een knapperig broodje met de yoghurtsaus en leg daar dan de sla, tomaatjes en gerookte makreel op, heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *