varkenshaas met komkommer 4

Varkenshaas met komkommer

Dit recept heeft heel lang op mijn “to-cooklijstje” gestaan. Niet omdat het niet lekker was, integendeel! Maar omdat ik alleen maar : varkenshaas had opgeschreven schoof ik het steeds weer maar door. Vandaag was ie dan eindelijk aan de beurt… Chinese varkenshaas met komkommer, ik was gewoon ff vergeten hoe lekker dit was ­čśÇ Voor 3-4 personen:

Ingredi├źnten:

 • 2 varkenshaasjesvarkenshaas met komkommer 1
 • 1 eetlp sojasaus
 • 1 eetlp┬áShaohsing┬á(Chinese kookwijn)
 • 1 theelp sesamolie
 • 1 theelp gembersiroop
 • vers gemalen peper en zout
 • 1 theelp suiker

Snijd de varkenshaasjes in niet te grote stukken. Maak van devarkenshaas met komkommer 2
overige ingredi├źnten een marinade en schenk dit over het vlees. De bedoeling is dat de marinade helemaal opgenomen wordt door het vlees omdat daar straks nog bloem/ma├»zena korstje omheen komt. Roer om en zet minimaal 1 uur weg zodat de smaken┬ágoed kunnen intrekken.

Zet in een kommetje klaar voor de saus:

 • 200 ml water
 • 1 theelp ma├»zena
 • 1 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
 • 1 kippenbouillonblokje (500 ml)
 • 1 theelp sesamolievarkenshaas met komkommer 3
 • 1 theelp suiker
 • 2 eetlp hoisinsaus
 • 1 eetlp limoensap
 • 2 theelp sambal oelek
 • 1 eetlp sojasaus

Rest van de ingredi├źnten:

 • 2 eetlp bloem
 • 2 eetlp ma├»zena
 • zonnebloemolie
 • 1 komkommer
 • 1 rode punt paprika in stukjes
 • 3 bosuitjes in ringetjes
 • 3 teentjes knoflook geperst
 • 1 Spaanse peper in ringetjes
 • beetje zout

Snijd de komkommer in de lengte door en schraap de zaadjes eruit met een lepeltje. Snijd de komkommer in reepjes en strooi er een klein beetje zout over. Verhit een scheutje olie on de wok en bak de komkommer een paar minuutjes op hoog vuur. Zet even apart.

Meng de maïzena met de bloem en strooi over de varkenshaas zodat de stukjes rondom bedekt zijn. Bak het vlees in wat olie (niet teveel tegelijk) in ongeveer 5 minuten bruin en bijna gaar. Haal het vlees uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.

Verhit een scheutje olie in de wok en bak de bosui, paprika, Spaanse peper en de knoflook even zachtjes aan. Voeg de komkommer en de saus toe. Als de saus warm is roer dan de stukjes varkenshaas stukjes door. Laat de saus nog 5 minuten indikken en haal van het vuur. Strooi er voor de gezelligheid wat geroosterde sesamzaadjes over en serveer met witte rijst. Eet smakelijk!
varkenshaas met komkommer 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *