asperges met hoisinsaus 4

Roerbak asperges met hoisinsaus

Asperges, je kunt ze natuurlijk gewoon koken of grillen. Je kunt ze zelfs onder aluminiumfolie garen in de oven maar je kunt ze ook roerbakken! Blijven ze een beetje knapperig. Neem hiervoor niet te dikke asperges en zorg dat je ze zorgvuldig schilt. Voor 3 personen:

Ingrediënten:

  • 500 gram witte asperges
  • scheutje zonnebloemoliehoisinsaus
  • 3 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 1 eetlp gembersiroop
  • 2 1/2 eetlp hoisin saus
  • 1 theelp sesamolie
  • klein kopje water
  • 1 theelp maïzena
  • vers gemalen peper
  • sesamzaadjes (licht geroosterd in een droge koekenpan)

Roer in een kommetje de maïzena en ‘t water door elkaar en doe hier de gembersiroop, sesamolie en de hoisinsaus bij.

Schil de asperges en snijd ze schuin in stukken van 2 cm. Kook de stukjes (aspergekopjes niet!) in 5 minuten bijna beetgaar, en giet ze af. Was ondertussen de bosuitjes en snij ook die in stukken van 2 cm. Schil en rasp de gember en pers de knoflook uit.

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Fruit de knoflook en geraspte gember. Voeg de stukjes bosui toe en laat 1 minuutje zachtjes mee bakken. Vuur omhoog, asperges erbij en roerbak het geheel 5 minuten. Voeg de saus toe, maal er wat peper over en laat met de deksel op de pan nog 5 minuten pruttelen.
Proef… de asperges moeten nog een beetje knapperig zijn 😀 Garneer met geroosterde sesamzaadjes. Lekker met bijv. noodles en biefstukreepjes maar ook met gebakken krieltjes en een kalkoenfilet.
Eet smakelijk!
asperges met hoisinsausTip: Gebruik ipv witte ook eens groene asperges. Die hoef je niet te schillen of voor te koken dus das lekker makkelijk! Wel ff het harde gedeelte van de onderkant snijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *