mac and cheese 1

Macaroni kaas schotel

Mac and cheese… Laten we eerlijk zijn, dit is niet echt ‘n schotel die je eet om eens lekker gezond te doen šŸ˜‰ Ā Pasta met veel kaas en weinig groenten… maar ach, af en toe moet dat kunnen, toch? Voor 4 personen:

Ingrediƫnten:

  • 350 gram macaroni (of penne)
  • peper en zout
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel mild paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 350 ml halfvolle melk
  • 1 flesje dubbel bier
  • 125 gram cheddar
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • 125 gram ham of gerookte spekjes
  • 1 Ā gesnipperde ui
  • 250 gram champignons in kleine stukjes

Warm de oven voor op 200 graden. Kook de pasta in ruim water met wat zout net beetgaar. Giet af door een vergiet en spoel na met koud water zodat de garing stopt.

Bak in een hapjespan (of wok) de spekjes aan. Voeg de ui en champignons toe, en bak even mee. Roer de macaroni door het spekjesmengsel en zet het vuur uit.

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur maar laat die niet bruin worden. Roer de knoflook en de tijm door de boter en laat heel even staan. Roer de bloem erdoor en laat 1 minuutje garen. Voeg dan beetje voor beetje de melk toe en blijf goed roeren zodat je geen klontjes krijgt. Laat even zachtjes koken. Voeg dan het bier toe, roer nogmaals flink door en zet het vuur wat hoger. Zorg dat je saus goed warm wordt maar niet meer kookt.

Snijd (of rasp) de cheddar klein en roer door de saus. Als deze kaas gesmolten is doe je 100 gram van de oude kaas erbij. Als die gesmolten is breng je de saus op smaak met wat paprikapoeder en peper & zout.

Doe de macaroni in een ovenschaal. Schenk de saus over de macaroni en meng voorzichtig door elkaar. Strooi tot slot de rest van de oude kaas over de schotel en bak 15 Ć  20 minuten in het midden van je oven. Haal de schaal eruit en laat nog 5 minuutjes uit de oven staan. Serveer met wat plakjes komkommer of een beetje salade erbij. Eet smakelijk!
mac and cheese 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *