griekse courgette burger 2

Griekse courgette burger met tzatziki

Na een avondje bbqen bleven er 4 hamburgers over. Het idee was om die de volgende dag gewoon op te bakken, stokbroodje en wat salade erbij. Niks mis mee maar er lag ook nog een courgette in de koelkast die op moest… Oke, plan B: ik maak een courgette burger!

ingrediënten:

  • 4 hamburgers
  • 1 courgettegriekse kruiden
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke eetlp gedroogde Griekse kruiden
  • vers gemalen peper & zout
  • paneermeel of beschuitkruimels
  • 2 eetlp bloem
  • scheutje zonnebloemolie

Rasp de courgette grof. Doe dit in een vergiet, leg er een paar velletjes keukenpapier bovenop en laat de rasp zeker een uur uitlekken. Af en toe even aandrukken met een lepel zodat het vocht eruit loopt.

Snijd ondertussen de rode ui en de knoflook heel fijn. Roer de hamburgers los met het ei, rode ui, knoflook , versgemalen peper en wat zout, en de Griekse kruiden. Voor die laatste kun je ook zelf een mix maken van wat gedroogde oregano, peterselie, rozemarijn en munt.

griekse courgette burger 4Als het meeste vocht uit de courgette rasp is mag dit samen wat paneermeel door het gehakt. Meng alles goed door elkaar en vorm er burgers van. Of balletjes. Rol die nog even door de bloem en bak ze dan in een scheutje olie mooi bruin en gaar. Serveer met bijv. een gemengde salade en wat zelfgemaakte tzatziki.

Tip voor ‘n lekker hapje: Maak ipv burgers eens balletjes ofgriekse courgette burger 1
een hapsburgers en serveer die dan koud met wat tzatziki of
een knoflook mayo Eet smakelijk!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *