kip met ansjovis 2

Kip met ansjovis

De combinatie van kip met ansjovis ligt in Nederland niet zo voor de hand maar in ItaliĆ« vinden ze dit heel gewoon. Het geeft dat stukje kip een hele bijzondere smaak šŸ™‚ Als je wat meer tijd hebt kunt je ervoor kiezen om 1 hele kip in stukken te gebruiken. Moet het allemaal wat sneller neem dan bijv. alleen kipdijfilet. Voor 2 pers:

Ingrediƫnten:

  • 500 gram kip met bot (drumsticks, vleugel etc)
    of 400 gram kipdijfilet
  • versgemalen peper
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 grof gesnipperde ui
  • 15 snoeptomaatjesitaliaanse kruiden 1
  • 1 rode puntpaprika
  • 4 ansjovisfilets in stukjes
  • 150 gram champignons
  • 3 bosuitjes
  • 1 dl droge witte wijn (of water)
  • scheutje olijfolie
  • 1 eetlp gedroogde Italiaanse kruiden
  • voor garnering 2 ansjovisfilets, plakjes tomaat, peterselie etc.

Bestrooi de kip met wat peper en bak rondom bruin in wat olijfolie.Ā  Haal de kip uit de pan en leg even apart. Bak de uien, knoflook, ansjovis en de champignons kort op hoog vuur. Snijd de tomaatjes en de paprika in stukjes en bak die kort mee. Voeg de wijn toe en breng de saus aan de kook.

Zo, het vuur mag nu op klein (pan op een sudderplaatje) en de kip terug in de pan. Kip met botjes laat je ongeveer 45 minuten sudderen, kipdijfilet is na zo’n 20 minuten gaar.
De laatste 10 minuten laat je de gedroogde Italiaanse kruiden lekker meepruttelen.

Haal de kip uit de saus. Pureer de groentesaus met een staafmixer en warm nog heel even door.
GarneerĀ de kip met wat plakjes tomaat, een stukje ansjovis en wat peterselie. Eet smakelijk!

Tip: De kip met de groentesaus heb ik gecombineerd met koolrabi-frietjes maar past ook goed bij pasta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *