kerriesoep

Kip-kerriesoep

Zoals wel vaker 😉 ging het gesprek over eten. Een collega vertelde dat ze regelmatig kerriesoep maakt en wat daar dan ongeveer in ging. Nou hou ik er wel van om iets nieuws uit te proberen en dus stond er die avond bij ons kerriesoep op het menu 😀

Ik heb een beetje gespeeld met de kerrie. Ik ben nogal fan van de kruiden van Jonnie Boer en vind de Vadouvan echt geweldig! Volgens het blikje is dit een milde Indiase kerriemelange met Franse invloeden en dat gaf dit soepje net dat extra beetje pit. Voor ongeveer 1 liter soep:

Ingrediënten:

 • 50 gram boterVadouvan-220x344
 • 40 gram bloem
 • 1 ui (middelgroot)
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 theelp mild kerriepoeder
 • 2 theelp Vadouvan
 • 2 kipdijfilets (of 1 kipfilet)
 • 1 lt water
 • kipbouillonblokjes voor 1 lt water
 • witte peper & zout
 • 1/2 rode puntpaprika
 • 1 bosuitje

Breng 1 lt water met de kipbouillonblokjes aan de kook. Doe hier de kipdij- of de kipfilet in en laat die rustig gaar koken. Haal de kip uit de bouillon. Trek er met 2 vorken sliertjes van of snij de kip in kleine stukjes. Laat de bouillon een beetje afkoelen en schep (eventueel) wat vet af.

Snipper de ui en de knoflook heel fijn. Smelt de boter op laag vuur in een soeppan. Fruit de ui en de knoflook een paar minuutjes in de gesmolten boter. Roer het kerriepoeder en de Vadouvan door de gefruite ui en laat nog 1 minuut zachtjes mee bakken. Voeg al roerende de bloem toe en laat dit mengsel ongeveer 2 minuten heel zachtjes garen terwijl je regelmatig roert.

Voeg nu beetje voor beetje alle bouillon toe. Wel constant blijven roeren zodat je geen klontjes krijgt. Laat de soep 5 minuten doorkoken. Snij in tussentijd de rode paprika (oranje is ook leuk 😉 ) in kleine stukjes of reepjes.  En roer die samen met de stukjes kip door de soep. Proef…  breng op smaak met wat witte peper en mss nog een snufje zout. Garneer tot slot met wat ringetjes bosui, voor de gezelligheid 😉 Eet smakelijk!

Tip: Heb je geen Vadouvan in huis dan zou je in plaats daarvan wat extra kerriepoeder, een 1/2 theelp mosterd en een klein beetje komijn kunnen gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *