cheesecake toetje met rode topping 2

cheesecake met rood fruit topping

Deze cheesecake hebben we gemaakt als nagerechtje van een etentje. Het mocht maar een klein toetje zijn dus hebben we ervoor gekozen om ze in glazen potjes te maken. Staat ook gezellig op tafel 😀
Voor 6 kleine toetjes:

Ingrediënten:

  • 120 gram volkorenkoekjes
  • 50 gram gesmolten (room)boter
  • 2 eetlp bruine suiker
  • 300 gram roomkaas
  • 150 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlp citroensap
  • 250 gram (diepvries) rood fruit
  • 2-3 eetlp suiker
  • 2 eetlp citroensap

Verkruimel de volkoren koekjes en meng met de bruine suiker en de gesmolten boter. Dit is de koekbodem van je toetje. Verdeel dit over 6 potjes en druk een beetje aan.
Klop de slagroom met 50 gram suiker stijf. Klop de roomkaas los met 1 eetlp citroensap en spatel hier de slagroom doorheen. Schep dit mengsel op de koekjesbodem in de potjes en zet die zo’n 3 uurtjes in de koelkast.

De topping: Zorg dat het diepvries fruit niet al te groot is. Hak het eventueel wat fijner. Doe het bevroren fruit met een klein scheutje water, 2 eetlp suiker en 2 eetlp citroensap in een steelpannetje. Laat rustig op laagvuur ongeveer 10 minuten staan pruttelen. Roer af en toe door. Proef.. zoet genoeg of nog wat extra suiker erbij? Laat afkoelen tot gebruik.

cheesecake toetje met rode topping
Deze topping kun je zowel lauwwarm als koud gebruiken. Is trouwens ook erg lekker op een bolletje vanille-ijs 🙂 Schep 2 lepeltjes van de topping in elk potje op de cheesecake en serveer direct. Eet smakelijk!


Tip 1
: neem ipv de volkorenkoekjes bijv. bastognekoeken, de bruine suiker kun je dan weglaten.
Tip 2 : gebruik ipv 150 ml eens 100 ml slagroom en 2 flinke eetlp Griekse yoghurt voor een iets minder machtige cheesecake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *