griekse aardappeltjes met feta 2

Griekse aardappeltjes met feta

Ik las ergens een nogal bewerkelijk recept voor Griekse aardappeltjes, dat ging hem niet worden dus. Het inspireerde me wel tot het maken van dit gerechtje,  gekruide aardappeltjes met feta! Klein beetje Grieks met een klein beetje Liempds dus 😉 Het potje Hawaii black zout was een cadeautje en ik vond het wel een mooi accent geven. Maar heb je dat niet in huis dan is wat grof zeezout ook prima! Voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 8 niet te kleine aardappels
  • 1 1/2 theelp gedroogde oregano
  • 75 gram feta
  • Beetje Hawaii black zout of wat grof zeezout
  • scheutje zonnebloemolie
  • scheutje knoflook olie

Schil of was de aardappels grondig. Snij ze in dikke frieten of wedges. Giet er een scheutje zonnebloemolie over en schud even om. Leg de aardappels in een ovenschaal (of op de bakplaat) en bak ze in een voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten op 180 graden. Draai ze na 15 minuutjes ff om.

Doe de piepers als ze mooi bruin en gaar zijn in een schaal, schud ze om met wat knoflook olie. Kruimel er stukjes feta over en bestrooi ze met wat Hawaii black zout en de gedroogde oregano.
griekse aardappeltjes met feta

Tip: Je kunt de aardappeltjes ook in de airfryer bakken. Gaat iets sneller: ongeveer 15 min. op 180 graden. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *