witlofsalade

Romige witlofsalade

Mijn moeder maakte vroeger in de zomer┬áregelmatig een frisse salade van witlof met stukjes appel of mandarijntjes en rozijnen. Nou ben ik zelf niet zo’n liefhebber van fruit in een salade en al helemaal niet als het buiten nog koud is. Maar deze romige variant valt hier zelfs midden in de winter heel goed in de smaak ­čśÇ Voor 4 personen:

Ingredi├źnten:

  • 500 gram witlof
  • 1 rode ui
  • 1 theelp grove mosterd
  • 3 eetlp Griekse yoghurt
  • 2 eetlp (zelfgemaakte) mayonaise
  • 2 teentjes gepofte knoflook┬á(of 1 thlp knoflookpoeder)
  • vers gemalen zwarte peper
  • beetje zeezout
  • paar sprietjes bieslook

Snijd de witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Als je grote stonken witlof hebt snij dan de stukken nog 1 keer in de lengte door. Snij de witlof nu in dunne reepjes. Snipper de rode ui.

Meng de yoghurt, mosterd, mayo en de knoflook tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. Roer deze saus door de witlof en de rode ui en snipper de bieslook erover. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *