koreaanse kip 1

Gemarineerde kip met dipsausje

Het was ooit iets Koreaans maar sinds ik met het originele recept gerommeld heb is er eigenlijk niks Koreaans meer aan.  Beetje van dit erbij en een beetje van dat eraf zoals ik dat wel vaker doe om een eigen draai aan een recept te geven 😉  Ik heb de marinade dit keer gebruikt over drumsticks bij een warme maaltijd maar wat let je om kippenvleugeltjes te nemen? Dan wordt het een lekker hapje voor bij de borrel! Of leg die kippenpootjes eens op de bbq…

Ingrediënten:

 • 1 kg drumsticks (of kippenvleugeltjes)
 • 2 eetlp ketjap manis
 • 2 eetlp soyasaus
 • 3 teentjes knoflook (geperst)
 • 4 cm geraspte gemberwortel
 • 2 theelp sesamolie
 • 1 Spaanse peper met zaadjes
 • flink wat versgemalen zwarte peper

Meng bovenstaande ingrediënten en doe deze marinade samen met de kip in een zipplock zakje. Sluit goed af en leg in de koelkast. Af en toe het zakje omdraaien en minimaal 24 uur laten liggen zodat de smaken helemaal in de kip kunnen trekken.

Haal de kip uit de koelkast en laat 1/2 uurtje op temperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de kip op. Als je drumsticks hebt laat je die ongeveer 35 a 40 minuten bakken. Tussendoor wel ff omdraaien. Kippenvleugeltjes zijn na 20 minuten op 180 graden in de oven wel gaar. Ook hiervoor geldt dat je ze tussentijds een keertje moet draaien.
Drumsticks bakken in de airfryer gaat trouwens ook prima. Omdraaien hoeft dan niet en ze waren hier klaar na 20 minuten op 180 graden.
koreaanse kip

Terwijl de kip in de oven staat heb je mooi tijd om er dit sausje bij te maken 😀
Ingrediënten voor het sausje:

 • 3 eetlp soyasaus
 • 2 eetlp ketjap manis
 • 1 eetlp rijstazijn
 • 1 theelp sesamolie
 • 2 teentjes knoflook (geperst)
 • 2 lente ui (in heel fijn gesneden ringetjes)
 • chilivlokken naar smaak (uit zo’n molentje)

Serveer de drumsticks met een paar lepeltjes van de saus en bestrooi met sesamzaadjes. En de kippenvleugeltjes mag je lekker dippen in het sausje. 😀 Eet smakelijk!
Koreaanse kip met dipTip: Je kunt de kipvleugeltjes gerust 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze dan afgedekt in de koelkast. Je kunt ze prima koud serveren maar wil je de vleugeltjes alsnog graag warm eten, zet ze dan op de dag zelf nog ongeveer 10 min. in een voorverwarmde oven op 150 °C , drumsticks mogen ietsie langer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *