knolselderij salade 3

Knolselderij salade

Zo’n stukje knolselderij dat je over houdt na het maken van erwtensoep… komt vast bekend voor, toch? Weggooien is zonde, dus vaak maakte ik dan wortelstampot en deed dat laatste stukje knol dan bij de aardappels en de wortels. Best lekker eigenlijk ūüėČ Maar je kunt er ook heel simpel een voorgerechtje van maken. Of een lekker hapje voor bij de borrel! Voor 2 personen:

Ingredi√ęnten:

  • restje knolselderij (100 gram ?)
  • 1 theelp grove mosterd
  • scheutje lekkere olijfolie
  • 1 theelp¬†witte wijnazijn
  • 1 flinke eetlp Griekse yoghurt
  • 2 kleine zoetzure augurkjes
  • 3 takjes verse dragon
  • 4 plakjes prosciutto
  • versgemalen peper en zout

Schil de knolselderij. Maak nu hele dunne sliertjes. je kunt dit doen door met een heel scherp mes lucifer dunne reepjes te snijden. Ik gebruik hiervoor mijn kaasrasp, dan worden ze nog nèt wat dunner.

Meng in een kommetje de yoghurt, mosterd, olijfolie en de azijn. Snij de augurkjes fijn en pluk de dragon blaadjes van de takjes. Schep die samen met de knolselderij voorzichtig door het yoghurtmengsel. Proef.. en breng op smaak met wat peper en zout.

Leg 2 plakjes prosciutto in een schaaltje en verdeelknolselderij salade 2
daar wat knolselderijsalade over. Paar druppels olijfolie
en nog een draai peper erover en klaar is kees!

Of leg een hoopje knolselderijsalade op een plakje
prosciutto (of een andere soort gerookte ham) en
maak daar een rolletje van. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *