Het was warm, echt warm! Zo'n dag dat je zin hebt in een salade. Dit keer werd het een pastasalade. Ik heb volkoren pasta gebruikt om het geheel net wat gezonder te maken. Met mini penne omdat die nog in de voorraadkast lagen. Net als de courgettes. Maar daar kun je volop mee variëren. Tip: vervang de kaas door gekookt ei en de yoghurt door een plantaardige variant en je hebt een lactosevrije pastasalade!
Belangrijk: Maak deze salade op tijd, laat hem minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast staan om af te koelen. Maak hem gerust de avond van te voren.
Deze salade vind ik echt de zomer op je bordje! Mooie kleuren, frisse smaken, lekker als voorgerechtje of als salade bij een bbq.
Tomaatjes en romige burrata zijn al een heerlijke combi maar het zoete van de Hollandse aardbeien maakt het af! Heerlijk als zomerse lunch maar serveer deze salade ook gerust bij de volgende bbq.
Als je zin hebt in een makkelijke, snelle en gezonde lunch dan is dit echt een aanrader! Het knapperige van de sla, 't zoete van het fruit gecombineerd met het zoute, pittige van de kaas is echt top! Deze salade is als lunch bedoeld voor 2 personen. Serveer je de salade als een bijgerecht dan is het genoeg voor 3 personen.
Dit is zonder overdrijven een van de lekkerste broodjes die ik ooit gegeten heb! Wat een verwennerij! Tip: Gebruik super verse zalm (want je eet die rauw) van een goede visboer en ook de wakame koop je bij hem. De soja glaze heb ik zelf gemaakt, das niet moeilijk maar je kunt die ook kant en klaar kopen.
Ik heb best lang getwijfeld of ik deze Indische pindasoep wel zou maken. Omdat ik "bang" was dat ik het idee zou hebben dat ik geen soep maar een satésaus zat te eten... Dat was achteraf helemaal niet nodig! Ja, de smaken komen wel overeen maar je hebt echt een heerlijk soepje voor je staan.
Deze Indische pindasoep is lekker pikant, goed gevuld en vullend! Verwarmend voor in de winter maar zeker ook als maaltijdsoep voor in de zomer 😊 Toch spijt dat ik hem niet eerder gemaakt heb!
Dit aardbeientoetje heb ik ooit eens gemaakt als afsluiting van een etentje met vrienden. Heel simpel maar zooo lekker, de schaaltjes werden nog net niet uitgelikt...
Een tijdje terug was ik bij 'n tuincentrum en kocht ik een salieplantje. Nou heb ik dat al eerder gedaan maar die plantjes waren niet zo'n succes. In tegenstelling tot dit exemplaar dus hoogste tijd om er mee te gaan koken! Salie past o.a. goed bij kip, vis en pasta dus geen wonder dat dit kruid veel in de Italiaanse keuken gebruikt wordt.
Tijdens de verbouwing van onze keuken werden we door vrienden uitgenodigd om een hapje mee te eten. Die avond stond er onder andere een Thaise rode currysoep op het menu. En die was me toch lekker!! Dus toen ik weer in mijn eigen keuken kon kokkerellen was dit gevulde soepje een van de eerste dingen die ik gemaakt heb.
Als we uiteten gaan dan bestellen we er vaak een mandje brood bij. Soms komt dat met olijfolie en zeezout, soms met kruidenboter. En als je dan mazzel hebt is die boter zo'n heerlijk luchtige crème. Die je heel simpel thuis kunt maken! Bij de volgende bbq bijvoorbeeld😃
Bij mooi weer denken we al snel aan bbqen met lekkere sateetjes, worstjes en bijv. shaslick. Eerlijk gezegd liet ik die laatste meestal aan me voorbij gaan. Ik was gewoon niet zo'n liehebber, vond ze vaak te droog. Was...want nadat ik deze versie gemaakt had was ik om! Ik heb de blokjes varkenshaas namelijk eerst een tijdje gemarineerd waardoor ze ineens wel heerlijk sappig bleven.
Tip: En is het nou niet zo'n mooi weer of heb je geen bbq? Bak de spiesjes dan gewoon ff in een grill- of koekenpan!
Bij de groenteboer zag ik hele mooi roodlof liggen. Die is net ietsie bitterder dan zijn witte broertje maar zeg nou zelf: hij ziet er een stuk leuker uit! Roodlof heeft een prachtige rode kleur die je salade behoorlijk opvrolijkt. Resultaat: een heerlijke salade met iets bitters, iets zoets en ook nog wat hartigs!
Er zijn een heleboel verschillende marinades om dit gerecht te maken maar wij vinden deze de lekkerste Waar iedereen het wel over eens is is dat je de tijd moet nemen om goed te marineren. Dus echt 20 - 24 uur, geloof me dat maakt een groot verschil
Ik heb deze keer gekozen voor drumsticks maar neem gerust een mix van bijv. drumsticks, vleugeltjes en kipdijfilet. En bakken kan in de oven maar natuurlijk ook in een braadpan of op de bbq!
Gewoon een heerlijke salade die je zowel lauwwarm als koud (bij de BBQ!) kunt eten. De dressing vind ik echt fantastisch, die ga ik zeker nog vaker maken! De kerrie maakt het een klein beetje kruidig, maar zeker niet pittig. En de stukjes abrikoos in de salade geven precies dat kleine beetje zoet dat ie nodig heeft.
Hij is net iets anders van smaak en blijft ook wat knapperiger als je hem verwerkt dan zijn witte broertje. Maar het grote voordeel van groene asperges is toch wel dat je ze niet hoeft te schillen!
Hoewel het bbq seizoen nog niet begonnen was kon ik het niet laten, ik moest dit recept (dank je wel Neela :) ) uitproberen. Thaise kipsaté is heel anders van smaak dan mijn andere saté , maar oww wat was dit lekker!
Nee, ik hoef geen komkommer, zit toch geen smaak aan.... Nou, dat dacht ik dus wel! En helemaal als die komkommer even een uurtje mag badderen in deze marinade.
Cha siu (of Char siu) is een Kantonees gerecht, heerlijk gekruid vlees met die typische rode kleur en het wat zoete rode sausje dat daar meestal bij geserveerd wordt.