indische spruitjes

Indische spruitjes

Dit heerlijke receptje is bij toeval ontstaan. Het begon als een marinade voor een beenhammetje maar gaandeweg veranderde dat in het volgende.. tja soms gebeuren die dingen ­čśë Voor 4 personen:

Ingredi├źnten:

  • 600 gram schoongemaakte spruitjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelp. djah├ę
  • 1 theelp. ketoembar
  • 1 theelp. laos
  • 1 theelp. kurkuma
  • 1/2 theelp. djintan
  • klein scheutje olie
  • 4 eetlp. ketjap manis
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 eetlp. bruine basterdsuiker
  • 2 theelp. sambal oelek
  • 1 eetlp. ma├»zena
  • 250 ml warm water

Kook de spruitjes beetgaar in water. Ik gebruik geen extra zout omdat de spekjes al best zout zijn.

Verhit de olie in de wok en fruit hierin de spekjes en de ui. Voeg dan de knoflook, djah├ę, ketoembar, laos, kurkuma en djintan toe en laat even zachtjes meebakken. Roer goed door en voeg de in stukjes gesneden paprika toe.

Maak een sausje van het water, ketjap, citroensap, basterdsuiker en de sambal. Voeg toe aan het uien/paprika/spekmengsel en breng zachtjes aan de kook. Maak een papje van de maïzena en 1 eetlp. water en voeg dit al roerende toe aan de saus om die een beetje te binden. Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken en voeg dan de spruitjes toe. Laat nog 1 minuutje staan, schep het geheel nog een paar keer om en serveer direct. Eet smakelijk!
indische spruitjes 2

Tip: Als je van zoet houdt strooi er dan nog wat geraspte kokos over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *