aardappel twister

Hasselback aardappelen

In de Efteling verkopen ze zo’n krokante aardappel-spiraal op een stokje en noemen ze die een Eigenheimer. Ze strooien er wat geraspte kaas of bbq kruiden over.. en lekker dat dat is!

Thuis kun je die dingen in je hasselback aardappel 3oven of airfryer ook prima maken. Aardappel op een stokje als snack maar ook een leuke manier om je gebakken aardappeltjes eens anders te serveren!

Hasselback aardappels dus voor 2 personen:

 

Ingrediënten:

  • 2  grote vastkokende aardappelen (of 4 kleinere)
  • takje rozemarijn (of wat gedroogde)
  • 6 eetlp (knoflook) olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • schaaltje met ijskoud water

Warm de oven voor op 220°C. Als je knoflook olie hebt staan gebruik je die zonder de extra knoflook. Zo niet, dan maak je hem gewoon zelf door de olijfolie 1 minuutje op te warmen en de teentjes knoflook daar boven uit te persen. Roer dan de rozemarijnnaaldjes door de olie. Laat dit een 1/2 uurtje staan zodat de olie de knoflook kan opnemen.

Was de aardappels goed schoon want ze worden gebakken
met de schil.hasselback aardappel
Leg één aardappel tussen 2 (snij)plankjes. Snij met een scherp mes de aardappels in totdat je de plankjes raakt. Snij dunne plakjes, zo’n 4 mm, en zorg ervoor dat de aardappel aan de onderkant aan elkaar blijft zitten.

Leg de ingesneden aardappels een paar minuten in het koude water. Daardoor gaan de plakjes mooi open staan en bakken ze lekker knapperig in de oven.

Droog de aardappels met wat keukenpapier, leg ze in een ovenschaaltje en overgiet ze met de afgekoelde knoflook/rozemarijnolie. Maal nog wat zeezout en peper over de schijfjes en zet het schaaltje in de oven. Het ligt een beetje aan de grootte van de aardappels maar ergens tussen de 45 en 60 minuten zijn ze gaar. Eet smakelijk!

hasselback aardappel 2

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *