indisch spek met sajoer boontjes

Indische speklapjes

Gewone speklapjes eten we hier graag lekker hard uitgebakken bij stamppot. Maar door ze eerst te marineren en dan te bakken in de oven zijn ze heerlijk bij nasi. Schaaltje sajoerboontjesĀ erbij maken je maaltijd compleet šŸ˜€ Voor 2 personen:

Ingrediƫnten :

  • 6 speklapjes zonder zwoerd
  • 5 eetlp. ketjap manis
  • 1 1/2 eetlp gemberstukjes op siroop of
    gebruik 3 eetlp. gembersiroop
  • 1 Spaanse peper of 1 eetlp. sambal
  • 3 flinke tenen knoflook
  • 1/2 eetlp. donkere basterdsuiker
  • scheutje olie
  • 1 citroen in partjes

Snijd de speklapjes in stukken. Snijd de stukjes gember heel fijn, de Spaanse peper in 1/2 ringetjes en pers de teentjes knoflook. Neem een kom en doe daar de ketjap, gember met wat siroop, de peper, knoflook, suiker en de olie in. Meng goed door elkaar en voeg dan de stukjes spek toe. Nog een keer omroeren. Leg dan de partjes citroen er, met de schil naar boven, op.

Dek de kom af met huishoudfolie en laat het 1 uurtje staan. Warm ondertussen de oven voor op 175 graden.

Giet dan alles over in een ovenschaal (dus de marinade, spekjes ĆØn de citroenen) en zet die ‘n kwartiertje in de oven. Schep het mengsel om en zet nogmaals 20 minuten in de oven. Verwijder de citroenen en eet smakelijk!
indisch spek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *