plaattaart

Pizza / plaattaart

Plaattaart of pizza? Uiteindelijk is het een combinatie van beide geworden. Makkelijk en snel klaar na een lange werkdag! Wij vinden dit zoveel lekkerder dan een diepvries pizza! Voor erbij een rucola salade (met wat snoeptomaatjes en een beetje balsamico crème erover) en klaar! Royale portie voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 1 ons gesneden ontbijtspek (of salami)
  • 2 teentjes knoflook
  • handje vol snoeptomaatjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 125 gram mascarpone
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 flinke rode ui in halve ringen
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • geraspte kaas
  • wat peterselie

Warm de oven voor op 180 graden. Neem een ovenplaat en bekleed die met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg hierop, zorg ervoor dat ze elkaar iets overlappen en “plak” ze met een klein beetje water aan elkaar tot 1 grote lap. Prik met een vork gaatjes in het deeg maar blijf rondom 1 cm van de rand.

Snij de knoflook fijn, de champignons in niet te dunne plakjes, en het spek in stukjes. Bak dit een paar minuutjes in ‘n klein scheutje olijfolie.

Smeer de mascarpone over het bladerdeeg (niet over de rand zonder gaatjes) en maal er royaal peper over. Verdeel hier het champignons/spek mengsel over.
Snij de puntpaprika in ringen en de snoeptomaatjes door de helft. Leg die op de champignons. Strooi hier de tijm en wat geraspte kaas over en zet de plaat een kwartiertje in de oven.

Haal de plaat uit de oven, leg de gesneden ui op de paprika. Strooi er nog een klein beetje geraspte kaas erover en zet dan de ovenplaat nog eens 10 minuten terug in de oven. Eet smakelijk!

Tip: Varieer gerust met allerlei ingrediënten. Ook lekker als lunch of  als borrelhapje 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *