zoet zure komkommer

Zoet zure komkommer

Lekker frisse komkommersalade voor bij de sla maar ook heerlijk bij Indisch eten zoals rendang daging of babi pangang ūüėÄ

Ingredi√ęnten:

  • 1 komkommer
  • 50 ml azijn
  • 1 flinke eetlepel suiker
  • versgemalen (chili)peper

Verwarm de azijn samen met de suiker en de versgemalen peper (of 1/2 spaanse peper in dunne ringetjes) en roer goed door zodat de suiker oplost. Laat even afkoelen.                                                             Schaaf de komkommer in dunne plakjes met bijvoorbeeld een dunschiller of kaasschaaf en doe ze in een schaaltje. Giet de nog lauwwarme azijn over de schijfjes komkommer en roer even door. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.

Tip: Neem eens 1/2 komkommer met een paar geraspte worteltjes en/of kleine stukjes rode paprika voor een kleurrijke komkommer salade.  Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *