mango cheese cake toetje 2 27-8 (2)

Mango cheesecake toetje

Dit toetje is een soort van cheese cake maar dan niet zo zwaar, zeg maar een “light” versie šŸ˜‰ . Heerlijk als einde van een etentje maar ook als soort van gebakje bij een kopje koffie! Met mango en passievrucht omdat ik dat zo’n super combinatie vind maar je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken šŸ˜€ . Voor 4 personen:

Ingrediƫnten:

  • 100 gram volkoren koekjes
  • 40 gram gesmolten (room)boter
  • 1 dessertlepel (bruine)suiker
  • 1 mango
  • 175 gram roomkaas
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 passie vruchten (garnering)

Maak de volkoren koekjes helemaal fijn en meng met de bruine suiker en de gesmolten boter. Dit is de koekbodem van je toetje. Verdeel dit over 4 glaasjes/schaaltjes en druk een beetje aan.

Schil de mango en snij in stukjes. Pureer de mango met een staafmixer en voeg dan yoghurt en roomkaas toe. Mix nog even zodat je een glad mengselĀ krijgt. Proef…ik houd niet zo van zoet dus ik gebruik geen extra suiker. Wil je het iets zoeter voeg dan wat poedersuiker toe. Verdeel het mango roomkaas mengsel over de koekbodem.Ā Dek de glazen af en zet ze een paar uur in de koelkast.

Haal de glazen 15 minuten voor dat je ze serveert uit de koelkast om wat op temperatuur te laten komen. Snijd de passievruchten doormidden en verdeel het vruchtvlees over de glaasjes. Eet smakelijk!

Tip: Dit toetje blijft lekker romig, wordt niet heel vast. Als je dit wel wiltĀ doeĀ er dan wat gelatine door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *