gemarineerde aardbeien nr.2 30-7

Gemarineerde aardbeien met limoenmascarpone

Dit aardbeientoetje heb ik ooit eens gemaakt als afsluiting van een etentje, heel simpel maar zooo lekker, de schaaltjes werden nog net niet uitgelikt… šŸ˜‰ Voor 4 pers:

Ingrediƫnten:

  • 400 gram aardbeien
  • blaadjes van 3 takjes verse munt
  • 4 eetlepels Licor 43
  • 2 limoenen
  • 1 bakje mascarpone (250 gr.)
  • 1 dl yoghurt

Was de aardbeien voorzichtig. Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Snijd de blaadjes munt fijn (hou er 4 achter voor garnering) Schep in een schaal de aardbeien, de likeur en de munt door elkaar en zet deze afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast. Af en toe even voorzichtig omscheppen.

Boen de limoenen goed schoon en rasp de schil eraf. Pers ze boven een schaaltje uit en meng met de mascarpone, de yoghurt Ā en 3/4 van de limoenrasp. Proef en voeg eventueel wat suiker naar smaak toe. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

gemarineerde aardbeien 30-7 (2)Opdienen: neem 4 glazen schaaltjes. onderin gaan wat aardbeien met sap, daarop de limoenmascarpone en daarop nog wat aardbeien zonder sap. garneer met de rest van de limoenrasp en een blaadje munt. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *